mindfulgroesbeek.nl
home
Wat is mindfulness?

 

 

 

 

 

Mindfulness is de techniek die je in staat stelt met aandacht te leven. Met mindfulness leer je bewust omgaan met de wisselvalligheden van het leven. We kennen allemaal tijden waarin zorgen en stress ons veel in beslag nemen. Ongemerkt raken we gespannen en blijven last houden van piekeren. Het lukt ons niet meer aandacht te hebben voor waar we mee bezig zijn op dat moment en te genieten.

 

Waarom mindfulness?

Klachten zoals chronische pijn, piekeren, stress en spanning zijn beter te hanteren als je zowel geestelijk als lichamelijk goed in je vel zit. Mindfulness richt zich op dit zowel lichamelijk als geestelijk goed voelen. De mindfulnesstraining is er op gericht los te komen van je klachten en aandacht te hebben voor het moment. Je leert open te staan voor wat goed voor je is. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker aan.

Zoals een 'leek' het treffend verwoordde: "leren om wat minder energie te steken in onbelangrijke gedachten. Dat geeft een heleboel rust. Dat geeft ook een kans om te voelen wat je misschien onbewust mist of anders zou kunnen doen".


Welke resultaten kun je verwachten?

Het lukt je beter

- om te gaan met stressvolle gebeurtenissenen en afstand te nemen van problemen;

- je te concentreren (je piekert minder);

- grenzen aan te geven (je hebt meer zelfvertrouwen);

- te genieten van het hier en nu.

 

Oosterse meditatie gecombineerd met westerse psychologie!

Deze aangeboden mindfulnesstraining wordt ook wel 'de achtweekse' genoemd. Het is een programma wat al ruim dertig jaar bestaat en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Duizenden mensen hebben de training gevolgd en uit onderzoek is het positieve effect gebleken. Mindfulness verbindt oosterse meditatie met westerse psychologie.

 

Voor wie graag meer achtergrondinformatie over mindfulness wil verwijs ik naar een van de volgende websites:

www.vmbn.nl

www.aandachttraining.info

www.centrumvoormindfulness.nl

www.nouddehaas.nl